Waar staat basisschool de Berckacker voor?

Over onze school:

Basisschool de Berckacker is een van oorsprong katholieke basisschool en staat, grenzend aan veel groen, midden in de wijk Heikant in Veldhoven. Het vertrouwde gebouw verrast bezoekers als je binnenstapt; de gerenoveerde ruimtes zijn mooi en licht. Het is niet voor niets een prettige plek waar kinderen zich veilig voelen en gezien en gehoord worden. De lijnen met het professionele team leerkrachten zijn kort, de sfeer is goed en de leeropbrengsten zijn hoog. Ouders voelen zich welkom en dat blijkt ook uit de zeer betrokken schoolraad. Met aandacht voor burgerschap en de wereld om ons heen worden kinderen voorbereid op hun rol in de samenleving. Kortom; een stabiele, veilige en vertrouwde school waar ieder kind op een fijne manier het maximale uit zichzelf kan halen.

De kernwaarden van onze school:

Aandacht
Op de Berckacker word je gezien!
Onze leerlingen worden gezien, maar zien ook de ander. Zij hebben oog voor de mensen én voor de wereld om hen heen. Ook ouders zien we; dat contact en die samenwerking is essentieel voor de brede ontwikkeling van elke leerling. Daarnaast hebben we aandacht voor diversiteit en actualiteit.

Eigenheid
Op de Berckacker mag je zijn wie je bent!
We stimuleren leerlingen hun talenten te ontwikkelen binnen de omgeving van de klas, zodat zij met en van elkaar leren. Daarbij is iedereen even belangrijk, iedereen hoort erbij.

Groei
Op de Berckacker ontwikkel jij je optimaal!
Wij geloven in eigenaarschap waarbij leerlingen ook zelf verantwoordelijk zijn voor het leerproces. Zij weten waar ze staan en wat zij nodig hebben en krijgen passende uitdagingen aangereikt.