Groep 7A

 

Schoolkorfbal toernooi 2018 groep 7

We gingen naar veld 7 ( we waren poule 7)
We speelden de 1e wedstrijd tegen basisschool Opdreef.
We hadden verloren, de stand was 2-4.
De 2e wedstrijd speelden we tegen Eigenwijs.
We hadden toen gewonnen met 4-0.
De 3e wedstrijd was weer tegen Opdreef.
Deze keer verloren we met 1-6.
Toen waren we bij de laatste wedstrijd maar tussen de 3e en 4e wedstrijd mochten we groep 4 aanmoedigen.
Daarna moesten we weer tegen Eigenwijs waar groep 4 ons kwam aanmoedigen. Toen we hadden we weer met 4-0 gewonnen.
Om 16:30 uur was de prijsuitreiking.
De Opdreef was is uiteindelijk 1e geworden
En wij hadden de 2e prijs. We zijn er supertrots op en hebben een leuke (en sportieve) dag gehad.
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)!!!!!!!!!

schoolsport_


Naar de bieb: it’s up to you

Vorige week zijn we naar de bieb gegaan. Toen we aan kwamen werden we warm verwelkomt en we mochten naar boven. Boven waren stoelen en daar moesten we op zitten. Er was een meneer en die legde uit wat we vandaag gingen doen, een groep ging met meester Joey mee en de andere bleven zitten op de stoel, voor een presentatie over social media. We moesten dingen bedenken die te maken hadden met social media en we
moesten ook zeggen wat social media is (dus voorbeelden daar van).
We hadden bijvoorbeeld: Instagram, snapchat, twitter, facebook en WhatsApp. Toen was de prestentatie afgelopen en moesten we gaan wisselen de andere groep ging naar de meneer en wij gingen met onze meester mee. We mochten allemaal een plekje uitzoeken en we moesten onze koptelefoon op doen. Toen moesten we een opdracht op de computer doen. We moesten op start drukken en kiezen wat je geslacht was. Het filmpje ging over een jongen die werd gepest op social media. Je kon steeds een keuze maken en dat bepaalde dan weer hoe het filmpje verder ging. Er waren 5 verschillende eindes. Het best was een presentatie in de klas , je had ook een einde bij het slachtoffer thuis, en je kon op school met twee vrienden. Ook was eer een einde bij de schooldirecteur  en werd je geschorst en je kon bij de politie die was het ergst, daar kreeg je een taakstraf.  We mochten 2 x. Toen we allemaal klaar waren gingen we naar onze andere klasgenoten toen gingen we het na bespreken toen hadden we nog een opdracht en dat was met een groepje die het zelfde eind resultaat hadden , het bespreken waarom je dat had en toen waren we klaar en gingen terug naar school. Het was echt een leuke en vooral ook leerzame workshop!

Door Lisa en Sem.

Biep 5 Biep 4 Biep 3 Biep 2 Biep 1


Knikkerbaan, gemaakt door Femke, Emiel, Quinten en Bart; Levelwerkkinderen uit  groep 7.

We kregen de volgende opdracht; bouw een knikkerbaan waarop de knikker een weg af moet leggen van minimaal 1,5 meter. We zijn begonnen met spullen zoeken zoals wc-rollen, buizen, schoorsteenvegers en kartonnen platen. We gingen onderdelen maken en de knikkerbaan in elkaar zetten. Ondertussen moesten we een les voorbereiden voor groep 6. We hebben beter leren samenwerken en elkaars talenten ontdekt. Op de foto’s zie je het resultaat van de knikkerbaan! En hieronder de Power Point die we gebruiken, maandag 31 mei in groep 6.

Knikkerbaan 1 Knikkerbaan 2 Knikkerbaan 3 Knikkerbaan 4foto knikkerbaan 2knikkerbaan

 

 

 


 

Voorleeswedstrijd 2015
Op 26 Januari gingen ik,  juf Hennie,  Maartje , Marieke, Marike, Anouk, Max, Nick, Timo, Tycho, Ziggy en Floor naar de bieb. Wij mochten als eerste naar binnen. Ik zag al meteen een paar kinderen die ook voorlazen. Met de trap naar boven kwamen we aan in een soort van zaaltje. Daar moest ik voorlezen. Er deden 7 scholen mee. Ik was als 5de aan de beurt met lezen. Eerst kwamen er 4 kinderen voor mij, die waren ook goed. Toch vond ik het wel eng om voor te gaan lezen. Ik had dagboek van een muts in de spotlichts (deel 3). Toen ik klaar was met lezen kreeg ik het boek: omgeruild. Het is een heel leuk boek want mijn naam staat er in. Nadat iedereen had gelezen ging de jury naar een kamertje om te overleggen. Toen de jury aan het overleggen was waren er nog een paar optredens van andere die hadden gelezen. De jury kwam terug en iedereen van mijn klas duimde voor mij. De jury wou tijdrekken zodat de spanning hoog opliep. De uitslag was bekent maar jammer genoeg heb ik niet gewonnen. De winnaar was Roos van de Meerhoef. Het was toch wel balen maar het was een leuke ervaring.
Geschreven door: Amy Hardiek

Voorleeswedstrijd         2015 
We gingen naar de bibliotheek. Iedereen was benieuwd hoe Amy voor ging lezen. Daar zaten we dan. Iedereen vond het spannend. We zagen al een paar mensen voor Amy die ook voor gingen lezen. Hun waren wel goed. En we zagen ook wat dans acts  en zang acts voorbij komen. Maar toen was Amy aan de beurt. Zij las uit :Het dagboek van een muts in de spotlights. Het was heel erg goed. Iedereen had gelezen. En daar kwam de uitslag aan. Ze had niet gewonnen. Maar wij waren wel allemaal trots op haar!
Geschreven door: Tycho Seetsen

 

Kerstviering 2014

Kerst op school

’s Morgens vroeg denk ik: ik wil naar school! Om half 7 had ik me kleren aan, tanden gepoetst, haren gedaan, schoenen aan getrokken, en rugzak om. Ik had op de hapjeslijst broodkrans geschreven dus die moest ik maken. Eindelijk kwart over acht. Ik ga naar school. We gaan de leukste film ooit kijken over kabouters die kerst vieren en dan in het Engels. Nou eindelijk op school iedereen roept: kerstfilm! Kerstfilm! Kerstfilm! uiteindelijk na 20X kerstfilm ging de dvd erin. Maar er was in plaats van iets spannends stond er kerst met kabouter plop wij dachten: och god. Maar achteraf was het toch een beetje leuk. Want er kwam een gekke man op de slee zogenaamd de Kerstman. Oh eindelijk 10 voor 5 hier heb ik zin in kerstdiner ik  had me broodkrans al gisteren gemaakt.  Maar wanneer de taart van Max en Tycho was net niet gevallen want ze sprongen er allebei op af en hadden hem. Maar wanneer de gehaktballetjes van Fieke kwamen. Wou Maartje grappig doen en stak haar been uit. Alle gehaktballetjes vlogen in het rond. Ik dacht: oh het lijkt wel op “het regent gehaktballen’’. En het werd nog erger de pindarotsjes van Nick. Hij deelde ze uit en iedereen moest kotsen. Niet omdat ze niet lekker waren maar omdat iedereen de gehaktballetjes van Fieke toch nog had gegeten. Want die lagen overal op de grond. Na dat iedereen klaar was met spugen kwam het volgende gerecht. Dat waren de kaasjes en worstjes van Evelien. Maartje die wou nog eens een keer grappig doen en ze sloeg Evelien haar bril van haar hoofd en knalde tegen de muur. De kaasjes en worstjes  vlogen tegen de meester zijn hoofd de meester moest lachen. Eindelijk ging Timo gitaar spelen het liedje hello iedereen klapte mee in de maat na elke 3 seconden. Het was eindelijk afgelopen en eigenlijk vond ik het nog best leuk ook. Ik wens iedereen van de wereld een fijne kerstdagen en een happy new year.
Geschreven door: Stijn Timmers

1

 

Herderstocht 2014

De herderstocht op school.
Onze klas werd in twee groepen verdeeld. Een om kwart over 6 en de ander om half 7. Wij schrijven iets over de 2e groep. Bij het stalletje in de hal las de juf het 4e deel van het kerstverhaal voor. We gingen naar het bos dicht bij de kinderboerderij. En daarna door het natte bos, het leek net drijfzand. Overal hingen glowsticks aan bomen, die moesten we volgen. We kwamen bij de eerste post. Dat was in een blokhut. In de blokhut werd het 5e deel van het verhaal voorgelezen. We waren klaar en volgde de glowsticks weer. We kwamen bij de 2e post en daar werd het 7e deel van het verhaal voorgelezen. Hoofdstuk 6 werd niet voorgelezen want het had niks te maken met de andere hoofdstukken. Toen gingen we weer lopen en wij mochten de glowsticks van de bomen afhalen en meenemen naar huis. Ook gingen we bij de stal kijken. We liepen verder naar een kampvuur en daar zat de eerste groep nog. Toen zij zagen dat wij glowsticks hadden wouden zij er ook een, en dus gaf iedereen uit de 2e groep een staafje aan de eerste groep. Toen de eerste groep weg ging, werd het 8e deel van het verhaal voorgelezen. Daarna kregen we ook nog hele lekkere tomatensoep. We liepen weer naar school. Toen we aankwamen kregen we beschuit met muisjes en een bekertje chocomelk.
Met vriendelijke groet de hoofdredactie van groep 7a (Maartje Jonker en Marieke Gallé).

 

De herdertjestocht
Ik ben Anouk Bierens en ik zit in groep 7A.
Het begon allemaal in de klas, op dinsdag. De meester las toen het eerste hoofdstuk van het verhaal voor. Iedereens kaarsje flonkerde heen en weer. Woensdag las de meester het tweede hoofdstuk voor. En de volgende week op maandag was het zo ver. We kwamen die avond bij elkaar. We luisterden aandachtig naar hoofdstuk vier. De tocht startte. We moesten de glowsticks volgen. Toen waren we al bij post 2 , dat was in de blokhut. Daar lazen ze hoofdstuk 5 aan ons voor. Dat was heel erg spannend. We gingen weer uitgerust verder. Op zoek naar de glowsticks en natuurlijk post 3. Maar we wisten niet waar de volgende post was. Uiteindelijk waren we aangekomen bij post 3. Dat was in het kapelletje in Zandoerle. Daar lazen ze het 7e hoofdstuk voor. We gingen meteen weer verder. Overal zagen we lichtjes. We gingen ze achterna. Het was al heel erg donker en koud geworden. Iedereen had het inmiddels al heel koud gekregen. Na een tijdje stevig doorstappen zagen we een vuur in de verte. We waren aangekomen bij het vuur. We kregen daar soep. We konden ook nog kiezen tussen tomaten en snert. Die waren allebei heel erg lekker. We kregen ook nog het 8e hoofdstuk te horen. Iedereen was weer opgewarmd voor de terugweg. Toen we eenmaal bij school aangekomen waren kregen we beschuit met muisjes en nog een bekertje chocomel.

de herders tocht
Hoi, ik ben hidde. ik heb meegedaan met de herders tocht. Ik vond het heel leuk. En ik ga vertellen hoe het is gegaan. We begonnen in de hal. Daar las juf hennie een deel van het kerst verhaal om 18.15 uur. We hadden de klas verdeeld in 2 groepen . Ik zat in de eerste groep. Na het kerst verhaal, gingen we lopen. Iedereen had een lampion. Na ongeveer 10 minuten kwamen we bij de eerste post. Dat was een blokhut. Iedereen zetten hun lampionnen tegen de muur aan en we gingen naar binnen. Daar leesde juf marlon weer een stuk van het kerst verhaal. Dat was best leuk. Toen ze klaar was gingen we weer verder. We liepen heel vaak door het bos. Soms zelfs even van het pad af. Na een paar minuten kwamen we bij de 2de post aan. Dat was een kapelletje. Het was zon mini kerkje. Hij was zo oud dat de deur zelfs scheef hing. Daar na gingen we weer lopen. Mevrouw erna liep ook mee sommigen hadden in hun lampion een nep kaarsje en sommige een echte. Maar zij had een echte olielamp, en die gaf veel licht. Op een moment kwamen we aan bij een hele drukken weg waar 2 moeders het verkeer tegen hielden en hun hadden lichtjes in hun haar. Dat was best grappig want je zag hun gezicht niet en dan zagen ze er uit als monsters. Maar we trokken er niets van aan en liepen gewoon verder. Toen hebben we een eindje door gelopen en kwamen we aan bij de 3de en de laatste post. Daar was een kampvuur aan gestoken. En werd er weer een stuk voorgelezen uit het kerstverhaal. Toen dat klaar was, mochten we kiezen of we tomatensoep of erwtensoep wilden. En toen ik achter mij keek zag ik de 2de groep aan komen. Hun mochten de glowsticks hebben die aan de bomen hingen. Ieder had er ongeveer 2. Iedereen uit groep 1 zat te zeuren of ze er ook een mochten. Toen kwam tycho en die zij dat ik die van hem mocht hebben. Toen gingen we weer terug lopen en kwamen weer aan bij school en daar stond chocomelk met beschuitjes klaar. Dat was de herders tocht. doei
Herderstocht 2014


 

 

Onderstaand kunt u de rap beluisteren, gemaakt door de kinderen uit groep 7A, tijdens de workshops door KunststofCreatief. Vocalen door  rapper Justus, geproduceerd door OrphanWorkz, Vormgeving door Justus voor KunststofCreatief.